Sosiale medier for bedrift

Om du eier en bedrift er du nok klar over viktigheten av markedsføring. Om du skal starte opp en bedrift er det neppe ukjent for deg heller at markedsføring er en viktig del av det. Markedsføring er trossalt essensielt for å lykkes med en bedrift.

Sosiale medier er en arena hvor de aller fleste samles. De er å finne på ulike plattformer. Og ofte på flere plattformer samtidig. Dette gjør sosiale medier til en god plass å drive markedsføring på for din bedrift.

Hvorfor markedsføre bedrift på sosiale medier?

En vanlig innvendig hørt fra bedriftseiere som ikke ville kjøpe annonseplasser er at de «går gjennom jungeltelegrafen». Sosiale medier kan fungere som en slik jungeltelegraf. Informasjonen sprer seg fra en profil til en annen gjennom publisering og deling av innhold fra bedriftens profil.

Denne innvendingen skyldes nok en motvilje mot å bruke enorme pengesummer på en kampanje de ikke vet om vil ha noen effekt. Men med markedsføring på sosiale medier er det helt motsatt. En trenger ikke å betale store pengesummer for markedsføring. Og effekten lar seg lett observere.

En både kan og bør investere noe penger i annonser på sosiale medier, om en ønsker å markedsføre bedriften sin der. Prisen for en annonse er et lite beløp per klikk på annonsen. Eller et lite beløp per 1000. som ser annonsen. Eksakt pris varierer. Men en klikkpris kan ligge nede på 1 kr per klikk.

Men tilbake til hvorfor en bør markedsføre en bedrift på sosiale medier. Og da skal vi konfrontere argumentet om «jungeltelegrafen». For på sosiale medier kan en bygge en relasjon til sine kunder. Og disse kundene igjen vil da dele innhold og artikler fra din bedrift. Dette er gratis markedsføring.

Bygge relasjon med målgruppen på sosiale medier

For å bygge en relasjon med noen, så må det være en to-veis kommunikasjon. Før sosiale medier har det aldri vært lettere med en slik to-veis kommunikasjon mellom bedrift og kunde.

Mennesker vil gjerne ha ting enkelt. Muligheten til å kommunisere med deg eller din bedrift på den plattform de vanligvis bruker, er enklere enn å lete etter telefonnummer eller skrive e-post. Men du kan også henvise til en e-postadresse i melding eller kommentarfelt om det er mest oversiktelig.

Tilgjengelighet på direktemeldinger og åpne kommentarfelt på innlegg fra bedriftens profil, bidrar til et organisk samspill mellom bedrift og kunde. Du lar kunden føle seg sett og hørt. Og ved å lytte til kunden kan du få verdifulle innspill til forbedringer av produkter eller tjenester.

Ved å bygge en relasjon med målgruppen på sosiale medier, signaliserer du til dem at deres meninger er verdifulle for din bedrift. Dette senker manges terskel til å dele innlegg publisert på din profil, slik at du blir synligere for flere. Og det kan konvertere mange fra nysgjerrige til kunder.

Hjelp til markedsføring av bedrift på sosiale medier

Å markedsføre bedriften sin på sosiale medier er veldig lurt. Det er ikke like kostbart som tradisjonell markedsføring. Og med en god strategi kan mye av markedsføringen skje av seg selv. Helt gratis.

For å få en slik gratis markedsføring som går helt av seg selv, trenger en bedrift å bygge relasjoner til målgruppen sin. Og det er enkelt på sosiale medier.

Selv om det er både gratis og enkelt, kreves det en anstrengelse. Det kreves forpliktelse over tid å få de ønskede resultatene med markedsføring på sosiale medier. Og det kreves at innhold, produkt eller tjenester er av god kvalitet.

DinSoMe tilbyr profesjonell hjelp til å skrive godt tekstinnhold for din bedrift. Enten det er artikler, blogginnlegg, annonsetekster eller innlegg til sosiale medier.