Sosial markedsføring – enkelt forklart! 

Sosial markedsføring har de siste årene blitt en populær markedsføringsstrategi. Men hva innebærer det egentlig, og hvordan foregår markedsføringen i praksis? Og ikke minst: Er det egentlig lønnsomt?  

Her gir vi deg en introduksjon til sosial markedsføring, inkludert noen tips og triks på veien! 

Hva er sosial markedsføring? 

Sosial markedsføring er en strategisk tilnærming til markedsføring. Metoden baserer seg på bruk av sosiale medie-plattformer og sosiale nettverk for å nå ut til og engasjere en målgruppe.   

Enkelt forklart handler sosial markedsføring om å bruke de nevnte digitale kanalene til å promotere produkter, tjenester eller idéer.   

Formålet er typisk å bygge relasjoner med potensielle kunder eller følgere! Man ønsker å fange oppmerksomheten til målgruppen, skape interesse rundt merkevaren eller budskapet, og oppfordre til interaksjon og deling. 

Hvordan bruke sosiale medier i markedsføring? 

Sosial markedsføring utnytter den økende populariteten og bruken av sosiale medier for å nå ut til et gitt publikum. Plattformer som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube og Snapchat lar bedrifter og organisasjoner nå ut til folk på en personlig og direkte måte.  

Sosial markedsføring handler gjerne om å skape og dele innhold av høy kvalitet som appellerer til målgruppen. Dette kan inkludere tekstbaserte innlegg, bilder, videoer, infografikk eller andre kreative formater.  

Hvordan skiller SoMe-markedsføring seg fra tradisjonell markedsføring? 

En av hovedforskjellene mellom sosial markedsføring og tradisjonell markedsføring, er at førstnevnte vektlegger toveiskommunikasjon. I stedet for bare å sende ut meldinger og reklame, oppfordrer sosial markedsføring til interaksjon og dialog mellom merkevaren og målgruppen.   

Dette er med på å skape et engasjement og en følelse av fellesskap. Akkurat det er ofte vanskelig å oppnå gjennom tradisjonelle markedsføringskanaler! 

Er sosial markedsføring kostnadseffektivt? 

Ja – i mange tilfeller! Sosial markedsføring er ofte kostnadseffektivt sammenlignet med tradisjonelle markedsføringskanaler. Mange sosiale medie-plattformer tilbyr annonseringsløsninger som lar deg velge budsjett, målretting og kampanjevarighet.   

Dette gir bedrifter og organisasjoner muligheten til å nå ut til et bredt publikum selv med begrensede ressurser. Siden målgruppen din sannsynligvis er å finne på sosiale medier, kan du nå ut til dem på en målrettet og presis måte.  

Ved tradisjonell markedsføring bruker du sannsynligvis unødvendig store ressurser, samtidig som du oppnår mindre effekt. Dette gjelder for eksempel ved utsending av fysiske reklamebrosjyrer i posten. Her vil kanskje mange av mottakerne være utenfor målgruppen! 

Bygg din merkevare med sosial markedsføring 

En viktig del av sosial markedsføring innebærer å bygge et fellesskap rundt merkevaren. Dette kan gjøres ved å engasjere seg med følgere og å svare på kommentarer og spørsmål. Ja, eller ved å dele brukergenerert innhold.  

Ved å skape et fellesskap, oppfordre til deltakelse og gi verdi til målgruppen, kan merkevarer og organisasjoner bygge lojalitet og tillit. Dette kan igjen bidra til positiv merkevareoppfatning.  

Sosial markedsføring er ikke bare begrenset til å promotere produkter og tjenester. Det kan også brukes til å øke bevissthet rundt sosiale problemer. Man kan drive kampanjer for veldedighet og samfunnsengasjement, eller spre et gitt budskap.  

SoMe-kanaler gir deg en plattform som lar deg nå ut til et bredt publikum. Du kan mobilisere støtte til forskjellige årsaker og initiativer, noe du også kan utnytte til din fordel.  

Du trenger en gjennomtenkt markedsføringsstrategi 

For å lykkes med sosial markedsføring er det viktig å ha en godt gjennomtenkt strategi. Dette innebærer å forstå målgruppen din, velge de riktige sosiale medieplattformene og å ha en plan for relevant og engasjerende innhold.  

Samtidig bør strategien din inkludere kontinuerlig overvåking og analyse av resultatene innsatsen din høster. Det er dessuten viktig å være oppmerksom på endringer i algoritmer og trender på sosiale medier. På den måten kan du tilpasse strategien din deretter. 

Sosial markedsføring krever kontinuerlig innsats 

Det er viktig å merke seg at sosial markedsføring er en kontinuerlig prosess. Sosiale medie-plattformer og trender endrer seg stadig, og det er viktig å holde seg oppdatert og tilpasse seg endringene.   

Ved å være fleksibel, kreativ og lydhør kan du utnytte potensialet sosial markedsføring byr på, og oppnå målene dine. 

Motta hjelp med markedsføring i sosiale medier 

Markedsføring på sosiale medier har blitt en uunnværlig del av markedsføringsstrategien for mange bedrifter og organisasjoner. Ved å bruke sosiale medieplattformer på en strategisk og effektiv måte, kan du bygge merkevarebevissthet og engasjement.  

Du kan også oppnå økt lojalitet blant målgruppen din. Men dette krever en god strategi og skreddersydd innhold! Er du usikker på hvordan du skal gå frem? Din SoMe hjelper deg å nå målet, blant annet gjennom innhold tilpasset målgruppen.  

Kontakt oss i dag for skreddersydd hjelp!