Publiseringsplan SoMe

En publiseringsplan vil gjøre SoMe hverdagen din veldig mye enklere. Den sier noe om når og hva du skal poste. Dette vil gjøre at du slipper å gå rundt å være redd for å ikke komme på noe, og lure på hva du skal legge ut.

Gode strategier planlagt på forhånd vil gi deg et løft i sosiale medier og sørge for at du henger med. Det finnes forskjellige publiseringsprogrammer og måter å gjøre planleggingen på.

En publiseringsplan vil si noe om hva som skal legges ut til hvilken tid. Ved å følge årstider og trender vil man se økning i engasjement og få flere inntrykk. En publiseringsplan kan inneholde disse og mange andre strategiske valg.

Fastsett din SoMe-strategi først

Ved å Fastsette din SoMe-strategi først sørger du for at du ikke går glipp av ting eller blir overarbeidet og stresset. En god strategi utformet tidlig i prosessen vil hjelpe deg med å nå det publikummet du ønsker.

Hva du publiserer, samt metoden for publisering og deling vil utgjøre store deler av inntrykket folk får av deg. En god sommer throwback midt i desember kan treffe mange og er et eksempel på en god planlagt post, da man gjerne må spare et bilde man ellers ville postet tidligere.

Den overordnede strategien vil være rammeverket for alt du gjør fremover og er dermed viktig å få gjort tidlig. En strategi kan være å poste så mye som mulig, hele tiden, mens en annen kan være poste sjeldent for å skape blest, du kan være morsom eller du kan være inspirerende og dyp.

Årshjul til sosiale medier

Et årshjul kan også brukes til sosiale medier. Man ser ofte årshjul brukt for publisering og strategi på andre områder, men det kan også, ganske åpenbart, brukes til sosiale medier. Årshjulet vil være som en slags visuell oversikt for publiseringsplanen din.

Årshjul er lette å forholde seg til da de skiller for de forskjellige månedene i et år. Hver måned assosieres med forskjellige ting, og det er forskjeller på hva man har lyst til å se, eller lengter til. I november-desember vil det være preg av jul og høytid, mens i april-juli vil sommeren være fokus.

Fargepaletter og generelle vibber for forskjellige tider på året har blitt viktigere i sosiale medier. Mange leter etter inspirasjon til interiør eller klesvalg for årstiden og det er viktig å henge med i et evig voksende marked med flere og flere aktører.

Bruk et publiseringsprogram for poster

Det finnes forskjellige publiseringsprogram man kan bruke for deling av poster. Hvilket man velger er opp til hver enkelt, da de fleste er veldig like og det går mest på personlig preferanse. Det finnes også markedsføringsfirmaer som kan hjelpe og ta en del av jobben for deg.

Disse programmene er enkle å bruke og vil som regel bare være en slags “kø” for planlagte poster. Man vil kunne publisere den samme posten på flere nettsteder samtidig og automatisk om ønskelig.

Som en praktisk del av publiseringsplanen vil også dette være en god visuell oversikt over dine sosiale medier fremover i tid. Du kan da fokusere mer på å produsere innholdet. Det vil øke kreativiteten og du får noe å forholde deg til som vil gjøre det lettere å gjennomføre.

Gratis mal for publiseringsplan til SoMe

Din SoMe tilbyr deg en gratis mal for publiseringsplan til SoMe! Ved å bruke en enkel mal sørger du for at starten ikke er forvirrende og frustrerende. En god mal vil være generell og enkel å forstå, slik at du kan tilpasse den til ditt behov.

Gode markedsføringsstrategier fører til økte seertall og interaksjoner. Vi kan utarbeide disse sammen med deg, og hjelpe deg med både innhold og planlegging.

Våre dyktige medarbeidere er gode på markedsføring i sosiale medier og vil kunne gi deg og dine profiler et løft. Ta kontakt dersom dette høres interessant ut eller om du har andre spørsmål knyttet til SoMe. Din SoMe vil hjelpe deg og tilpasse arbeidet til dine behov.